Četvrtak, 12 Rujan 2013 12:50

U kolovozu 12 kaznenih djela i pet prekršaja vezano za zlouporabu opojne droge

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

Danas je u prostorijama PU požeško-slavonske održana konferencija za novinare na kojoj je glasnogovornica Ivana Radić prezentirala sigurnosne pokazatelje za mjesec kolovoz 2013. godine.  Prezentirani su pokazatelji i sigurnosna problematika kriminaliteta, javnog reda i mira te prometnih nesreća IMG 4818i prometnih prekršaja. Javnost je upoznata i sa dovršenim  kriminalističkim istraživanjima  u svezi zlouporabe opojnih droga. Naime, tijekom kolovoza dovršena su kriminalistička istraživanja nad deset osoba i ukupno je zabilježeno 12 kaznenih djela za koja su prijavljene četiri osobe. Također je utvrđeno pet prekršaja iz čl. 3. st. 1. „Zakona o suzbijanju zlouporabe droga“ za koje je prijavljeno pet osoba od čega dva maloljetnika.

- Cannabis marihuanu je na šest lokacija uzgajao 31-godišnjak iz Brodskog Drenovca. Neke od stabljika bile su veće od 1,5 metar. On je već poznat policiji zbog sličnih djela. U Sulkovcima je na dvije lokacije drogu uzgajao 36-godišnjak, a kod njega je pronađena puška bez dozvole te dvije svjetiljke za tzv. kućni uzgoj marihuane. Marihuanu je uzgajao i 34-godišnjak  s pleterničkog područja dok se 23-godišnjaka iz Požege tereti za kazneno djelo omogućavanja trošenja opojne droge maloljetnicima. Ukupno je zaplijenjena 31 stabljika i 20 grama cannabis marihuane te oprema za uzgoj. - rekla je glasnogovornica Ivana radić 

Navedeno je i kako su policijski službenici u utorak, 10. rujna, oko 20.35 sati u Požegi, u Osječkoj ulici na parkiralištu zatekli 27-godišnjaka s devet vrećica opojne droge cannabis marihuane u kojima se nalazilo ukupno 233 grama IMG 4820opojne droge. Protiv 27-godišnjaka slijedi kaznena prijava.

Također je voditelj odsjeka za obradu kriminaliteta Željko Pavić, javnosti prezentirao dovršeno kriminalističko istraživanje vezano za nedozvoljenu trgovinu. Naime, 4. rujna ove godine policijski službenici PP Požega su prilikom nadzora prometa na području općine Brestovac zatekli osobni automobil daruvarskih registarskih oznaka kojom prilikom je kod 47-godišnjeg državljanina pronađeno  100 kg prosušenog duhana u listu. Temeljem Županijskog suda uIMG 4810 Bjelovaru izvršena je pretraga njegove obiteljske kuće u Pakracu prilikom čega je pronađeno i oduzeto oko  700 komada filtera za punjenje cigareta, dvije ručno rađene rezačice za duhan, 30 kg prosušenog duhana u listu, 2,2 kg sitno rezanog duhana te dva uređaja  za punjenje cigareta. Daljnjim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 47-godišnjak pronađeni duhan kupio od 45-godišnjeg muškarca sa područja općine Brestovac. Protiv oba počinitelja slijedi kaznena prijava za kazneno djelo „Nedozvoljena trgovina“.