Nedjelja, 29 Listopad 2023 08:32

U tri prometne nesreće u Kutjevu i Požegi ozlijeđeno pet osoba

Ocijeni sadržaj
(10 glasova)

Prometne nesreće su se dogodile u Kutjevu u Ulici Republike Hrvatske te u Požegi u ulicama Cernička i Pavla Radića -

U subotu 28. listopada 2023. oko 12.20 sati u Požegi u Cerničkoj ulici, 19-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom, izlaskom iz kružnog toka, uslijed neprilagođene brzine izgubio je nadzor nad vozilom te prešao u suprotnu prometnu traku i prednjim dijelom vozila udario u lijevu bočnu stranu osobnog automobila kojim je upravljala 35-godišnjakinja.

U prometnoj nesreći lakše je ozlijeđeno dijete starosti osam godina koje se nalazilo kao putnik u osobnom automobilu kojim je upravljala 35-godišnjakinja koja je također lakše ozlijeđena, dok protiv 19-godišnjeg vozača slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Istoga dana, oko 16.05 sati u Kutjevu u Ulici Republike Hrvatske, 48-godišnji vozač koji je upravljao traktorom kojemu je bilo pridodano priključno vozilo, uključivao se u promet s kolnog ulaza te oduzeo prednost prolaska osobnom automobilu, a kojim je upravljao 32-godišnjak. 

Tom prilikom došlo je do udara prednjeg lijevog dijela osobnog automobila u lijevu bočnu stranu poluprikolice. Ispitivanjem alkoholiziranosti kod 32-godišnjeg vozača je utvrđena prisutnost alkohola od 0,53 promila.

U prometnoj nesreći 32-godišnji vozač je teško, dok je 48-godišnjak lakše ozlijeđen i protiv njega slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela „Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu“.

U vremenu od 16.35 do 18.50 sati županijska cesta ŽC-4030 bila je zatvorena za sav promet  i on se odvijao alternativnim pravcima.  


Nešto kasnije, oko 19.45 sati u Požegi u Ulici Pavla Radića, 54-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola od 1,55 promila upravljao motociklom, nije se vozilom kretao sredinom obilježene prometne trake te je sletio s kolnika na betonsko parkiralište i travnatu površinu gdje je u kočenju prednjom stranom motocikla naletio na metalni stup javne rasvjete.

 U prometnoj nesreći vozač je lakše ozlijeđen i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Tijekom protekla 24 sata na području PU požeško-slavonske dogodila se i prometna nesreća s materijalnom štetom u Požegi na Trgu Svetog Trojstva.