Subota, 28 Listopad 2023 08:58

49-godišnjak vozio kroz Trenkovo sa 1,59 promila, a u Kuli 18-godišnji višestruki prekršitelj noćas uhićen i oduzeto mu vozilo

Ocijeni sadržaj
(13 glasova)

Protiv 49-godišnjeg vozača slijedi prekršajni nalog  -

U petak 27. listopada 2023. oko 15.50 sati u mjestu Trenkovo u Ulici Baruna Trenka u prometu je zatečen 49-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola u organizmu od 1,59 promila upravljao osobnim automobilom.

Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 49-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Protiv 18-godišnjeg vozača slijedi optužni prijedlog - 

U subotu 28. listopada 2023. oko 1.20 sati u mjestu Kula u Ulici bana Josipa Jelačića, policijski službenici su prilikom nadzora prometa zaustavili osobni automobil kojim je prije stjecanja prava na upravljanje upravljao 18-godišnjak.

Nadalje je utvrđeno da je 18-godišnji vozač višestruki počinitelj prometnih prekršaja, a ispitivanjem alkoholiziranosti kod njega je utvrđena i prisutnost alkohola u organizmu.

On je uhićen i smješten u posebnu prostoriju policije te će biti priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Požegi i protiv njega slijedi optužni prijedlog, a također mu je privremeno oduzeto vozilo kojim je upravljao.