Subota, 31 Kolovoz 2013 10:05

Ugrožavanje javnog prometa

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

U petak, 30. kolovoza 2013. godine, oko 3,26 sati u Požegi u Ulici Pape Ivana Pavla II prilikom nadzora prometa policijski službenici su zaustavili osobni automobil „opel vectru“, požeških registarskih oznaka, kojom je upravljao 25-godišnji vozača i kojemu je utvrđena prisutnost alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,61 g/kg. Budući da je prijetila opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 25-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije do otrežnjenja i protiv njega slijedi obavezni prekršajni nalog.

Policijski službenici pronašli su počinitelja prometne nesreće koji je u subotu, 24. kolovoza 2013. godine oko 13.50 sati u Požegi u Ulici Luke Ibrišimovića nepoznatim vozilom oštetio osobni automobil marke „alfa romeo“, požeških registarskih oznaka, kojega je prethodno parkirao 44-godišnjak. Počinitelj koji je napustio mjesto događaja, a da nije ostavio podatke o sebi i vozilu kojim je upravljao je 29-godišnjak iz Ožegovaca i protiv njega slijedi obavezni prekršajni nalog

U četvrtak, 29. kolovoza 2013. godine, oko 8.40 sati u Požegi u Njemačkoj ulici na parkiralištu trgovačkog centra dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom između dva osobna automobila.

U četvrtak, 29. kolovoza 2013. godine, u mjestu Dobrovac u šumi u blizini jezera „Raminac“ policijski službenici su prema dojavi građanina pronašli ručnu obrambenu bombu M-75 zaostalu iz Domovinskog rata. Bombu je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu izuzeo i biti će naknadno uništena. 20-godišnji građanin koji je dojavio gdje se nalazi bomba zapravo ju je vratio na mjesto pronalaska, nakon što ju je njegov 14-godišnji brat dan ranije donio kući iz šume.

Još jednom pozivamo građane, osobito djecu  ukoliko uoče takve predmete u prirodi da ih sami ne diraju nego da pozovu policiju.

 Također pozivamo sve građane da nam se pridruže u akciji „Manje oružja – manje tragedija“ za sigurniju budućnost bez oružja. Upućujemo sve zainteresirane da sami ne donose oružje i eksplozivna sredstva, već da želju za dragovoljnom predajom prijave na broj 192 te sačekaju dolazak osposobljenih policijskih službenika, koji će na dogovoreno mjesto doći u civilnoj odjeći vozilom bez policijskih obilježja.