Banner 750x94 panonika

HOE WebBanneri 750x250

Breadcrumbs

Ponedjeljak, 18 Rujan 2023 11:39

Ciljana noćna akcija nadzora alkoholiziranosti sudionika u prometu zabilježila 11 vozača koji su upravljali uz alkohol

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

Pojačane mjere u prometu zabilježile 82 prekršaja  -

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. 'četiri glavne ubojice u prometu' (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Ciljana akcija nadzora alkoholiziranosti i droga kod sudionika u prometu provodila se u noći sa subote na nedjelju.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 82 prekršaja, od čega izdvajamo devet prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 11 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 38 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja, a zatečena su i četiri recidivista.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u subotu 16. rujna 2023. oko 9.20 sati u mjestu Brestovac u Požeškoj ulici, gdje su policijski službenici u prometu zatekli 40-godišnjaka koji je za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta i pod utjecajem alkohola od 1,14 promila upravljao mopedom.

Vozaču je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 1.980,00 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „AM“ kategorije u trajanju od devet mjeseci.