Utorak, 20 Kolovoz 2013 12:29

Prilagodite brzinu na cestama

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

POŽEŠKO SLAVONSKA POLICIJA PROVODI AKCIJU BRZINE NA CESTAMA  -

Na području svih zemalja Europske unije svaki mjesec u trajanju od sedam dana provode se akcije s naglaskom na određenu prometnu problematiku kao što su nadzor teretnih automobila i autobusa, korištenje sigurnosnog pojasa i nepropisne uporabe mobitela, nadzor vozača pod utjecajem alkohola ili droga i sl.

U skladu s tom akcijom tijekom ovog tjedna, odnosno u razdoblju od 19. do 25. kolovoza na području PU požeško-slavonske provodi se preventivno-represivna akcija usmjerena na nadzor brzine kretanja vozila u prometu.

P9307292U prvih sedam mjeseci ove godine na području naše Policijske uprave dogodile su se 294 prometne nesreće što je za 10 nesreća manje nego u istom razdoblju prošle godine, od kojih je čak 86 ili 29% uzrokovano nepropisnom brzinom. Zbog nepropisne brzine ukupno je nastradala 81 osoba od toga 3 su osobe poginule 15 je teško, a 63 lakše ozlijeđene. Od početka ove godine procesuirano je 2 474 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja vozila što čini gotovo 41% ukupnog broja prometnih prekršaja.

Pojačani nadzor brzine kretanja vozila odvijati će se na više nadzornih mjesta na cestama naše Županije, stoga upozoravamo vozače da se pridržavaju prometnih propisa, a posebice da prilagode brzinu kretanja stanju i uvjetima na kolniku kako ne bi postali dio naše statistike.