Ponedjeljak, 12 Kolovoz 2013 12:26

Sigurnosna problematika u srpnju

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

KONFERENCIJA ZA TISAK POLICIJSKE UPRAVE

 

U prostorijama PU požeško-slavonske održana je konferencija za novinare na kojoj je Nikolina Janković policijska službenica za odnose s javnošću prezentirala sigurnosne pokazatelje za mjesec srpanj 2013. godine. Prezentirani su pokazatelji i sigurnosna problematika kriminaliteta, javnog reda i mira te prometnih nesreća i prometnih prekršaja.

Također su pozvani svi građani koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružja ili eksplozivna sredstva da ih bez straha od sankcija mogu predati policiji. Mole se građani da sami ne donose oružje i eksplozivna sredstva već da o svojoj nakani predaje obavijeste na broj 192. Na dogovoreno mjesto će doći osposobljeni policijski službenik u civilu koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način. Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena.

- Rekorderka u brzini za mjesec srpanj je 49-godišnja vozačica iz Požege koja je upravljala vozilom marke "VW" krapinskih reg. oznaka krećući se brzinom od 116 km/h u gradu Požegi, što je za 66 km/h više od dozvoljene brzine, također je bila pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji o 1,55 g/kg, a upravljala je vozilom dok joj je izrečena kazna zabrane upravljanje. Rekorder koji je vozio u alkoholiziranom stanju je 26-godišnji vozač koji je imao 2,74 g/kg alkohola u organizmu - rekla je Nikolina Janković policijska službenica za odnose s javnošću.