Ponedjeljak, 29 Svibanj 2023 09:27

U dvije prometne nesreće ozlijeđene četiri osobe

Ocijeni sadržaj
(11 glasova)

Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave požeško-slavonske dogodile su se dvije prometne nesreće  -

U nedjelju 28. svibnja 2023. oko 17 sati u blizini mjesta Kamenski Vučjak, 48-godišnji vozač koji je upravljao motociklom, dolaskom do zavoja ulijevo, uslijed neprilagođene brzine sletio je s kolnika i udario u smjerokazni stupić u vlasništvu „Hrvatskih cesta“. Nakon udara došlo je do pada motocikla i vozača u putni kanal. U prometnoj nesreći 48-godišnjak je lakše ozlijeđen i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.


Istoga dana, oko 21.15 sati između mjesta Dobrovac i Lipik, 27-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola od 1,15 promila upravljao osobnim automobilom, prešao je na suprotnu prometnu traku te prednjim lijevim kotačem zahvatio putnu bankinu i sletio te udario u zemljanu uzvisinu. Od siline udarca vozilo se vratilo na kolnik i ponovno sletjelo u putni kanal.

U prometnoj nesreći teško su ozlijeđena dva putnika starosti 36 i 39 godina, dok je vozač lakše ozlijeđen i protiv njega slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela „Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu“.