Srijeda, 10 Srpanj 2013 20:13

Eksplozija peći za taljenje u požeškom Plamenu

Ocijeni sadržaj
(16 glasova)

SMRTNO STRADAO DJELATNIK OD EKSPLOZIJE PEĆI  -

 

IMG 5545POŽEGA – Srijeda 10. srpnja 2013. negdje iza 19 sati došlo je do eksplozije i požara na peći za taljenje u tvrtki Plamen, u Njemačkoj ulici u Požegi. U eksploziji i požaru jedna osoba je smrtno stradala dok su tri osobe od čega su dvije zadobile teške opekline, ali izvan životne opasnosti, dok je jedna lakše tjelesno ozlijeđena. Na intervenciju su izašle hitna medicinska pomoć sa više vozila, JVP Požega i DVD Požega i ekipe policije za očevid. 

- Glasnogovornica PU Požeško-slavonske Ivana Radić izjavila je: Danas oko 19 sati u Požegi u pogonu tvornice Plamen došlo je do eksplozije od koje je nažalost jedna osoba smrtno stradala imamo još tri osobe ozlijeđene, dvije su teško ozlijeđene, a za jednu nemamo kvalifikaciju ozlijeda, državni odvjetnik je izašao na mjesto događaja očevid je u tijeku i tek nakon izvršenog očevida ćemo znati što je  uzrok ove eksplozije. 

Dodano 09:30

 

Očevid se nastavlja, čekaju se stručnjaci iz centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja "Ivan Vučetić" iz Zagreba. Nakon čega će se znati uzrok eksplozije.

Kako doznajemo jedna od dvije teže ozlijeđeni osoba jutros je prebačena u Zagreb na daljnje liječenje, druga je zadržana u požeškoj bolnici.

IMG 5551

 

 IMG 5548