Utorak, 09 Srpanj 2013 11:54

Proteklog vikenda tri prometne nesreće s materijalnom štetom

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

U nedjelju, 7. srpnja 2013. godine na području Policijske uprave požeško-slavonske dogodile su se tri prometne nesreće s materijalnom štetom. Prva se dogodila oko 17.15 sati u Lipiku na raskrižju ulica Ante Starčevića i Vukovarske avenije kada je 55-godišnji vozač motocikla „honda“, novogradiških registarskih oznaka, uslijed neprilagođene brzine izgubio nadzor nad vozilom i pa na kolnik, a motocikl se nastavio kretati i udario u teretno vozilo „mercedes sprinter“, također novogradiških registarskih oznaka, koje se ispred njega kretalo.

 Isti dan oko 23.10 sati na cesti između mjesta Pakrac i Omanovac 45-godišnji vozač osobnog automobila „VW golf“, daruvarskih registarskih oznaka,  uslijed neprilagođene brzine i vožnje pod utjecajem alkohola (2,2 g/kg) izgubio je nadzor nad vozilom i sletio s kolnika. Vozilo je nakon prevrtanja završilo u putnom kanalu, a vozač je smješten u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Nešto kasnije oko 23.45 sati u Požegi u ulici Dr. Franje Tuđmana 26-godišnji vozač „VW golfa“, požeških registarskih oznaka, prilikom uključivanja u promet uslijed vožnje pod utjecajem alkohola (2,74 g/kg) oštetio je parkiranu „opel corsu“. Budući da je prijetila opasnost da će nastaviti sa činjenjem prekršaja smješten je u posebnu prostoriju policije do otrežnjenja.

Protiv svih počinitelja prometnih nesreća slijede prekršajne prijave.