Četvrtak, 23 Ožujak 2023 08:51

Dragovoljna predaja streljiva i dva požara otvorenog prostora i divljih deponija

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

Dragovoljna predaja streljiva - 

U srijedu 22. ožujka 2023. na području Pakraca, anonimni građanin je policijskim službenicima dragovoljno predao 20 komada streljiva. Navedeno streljivo je izuzeto i pohranjeno u prostorije policije do uništenja.


I dalje je u tijeku akcija „Manje oružja-manje tragedija“ za sigurniju budućnost bez oružja te građani mogu bez sankcija predati oružje i eksplozivna sredstva ukoliko ih nedozvoljeno posjeduju i na taj način učiniti svoj dom sigurnijim, a možda time spasiti i nečiji život.

Bitno je da građani sami ne donose oružje i eksplozivna sredstva već da želju za dragovoljnom predajom prijave na broj 192 te sačekaju dolazak osposobljenih policijskih službenika koji će na dogovoreno mjesto doći u civilnoj odjeći vozilom bez policijskih obilježja.

Dogodila su se dva požara  -

Foto: Ilustracija

U srijedu 22. ožujka 2023. oko 15.40 sati između mjesta Nova i Stara Lipa, na neutvrđeni način došlo je do požara na divljem odlagalištu otpada.

Istoga dana, oko 16 sati u šumi između mjesta Toranj i Oljasi gorjela je suha trava, nisko raslinje te divlji deponij smeća.


Upozoravamo građane da prilikom spaljivanja biljnog otpada na otvorenim prostorima, prvenstveno šumama i poljoprivrednim površinama posebnu pozornost obrate pri rukovanju vatrom ili lakozapaljivim predmetima koji bi mogli izazvati požare. Takvi se požari zbog nedovoljne pozornosti mogu proširiti na šume, stambene i gospodarske objekte te ugroziti ljudske živote.

Osim direktne materijalne štete prouzročene požarom, gašenje iziskuje angažiranje dodatnih ljudskih i materijalno-tehničkih sredstava, stoga je nužno upozoriti na odgovorno ponašanje.

Također, pozivamo građane na dosljedno poduzimanje propisanih sigurnosnih mjera prilikom spaljivanja na otvorenom prostoru.

Apeliramo na građane da posebnu pozornost obrate na moguću pojavu izbijanja otvorene vatre u njihovoj okolini te na osobe koje bi se s tim mogle dovesti u vezu, kao i da saznanja o tome odmah dojave policiji na broj 192 ili 112.