Srijeda, 18 Siječanj 2023 12:24

Vozač pozitivan na drogu, suvozač predao marihuanu u Pleternici a u Grabarju vozač "BMW" predao marihuanu

Ocijeni sadržaj
(11 glasova)

U utorak 17. siječnja 2023. oko 17.25 sati u Pleternici u Ulici Stjepana Radića, policijski službenici su prilikom nadzora prometa zaustavili osobni automobil marke „Opel“, požeških registarskih oznaka, kojim je upravljao 20-godišnjak. Provedenim nadzorom obavljeno je preliminarno ispitivanje radi utvrđivanja prisutnosti droga ili lijekova u organizmu te je kod vozača utvrđena prisutnost droge, odnosno bio je pozitivan na THC, a 21-godišnji putnik iz vozila je policijskim službenicima dragovoljno predao oko 0,80 grama marihuane.

Protiv 20-godišnjaka slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a protiv 21-godišnjaka slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.


Istoga dana, oko 19 sati u mjestu Grabarje u Ulici Stjepana Radića, policijski službenici su prilikom nadzora prometa zaustavili osobni automobil marke „BMW“, požeških registarskih oznaka, kojim je upravljao 20-godišnjak koji je policijskim službenicima dragovoljno predao oko 1,60 grama marihuane, a preliminarnim ispitivanjem kod vozača je utvrđena i prisutnost droge, odnosno bio je pozitivan na THC.

Protiv 20-godišnjaka slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga i prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.