Ponedjeljak, 09 Siječanj 2023 11:29

Kroz produženi vikend kontrolirano 288 vozila i utvrđeno 68 prekršaja, najveća kazna 820 eura

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

Rezultati pojačanih mjera u prometu -

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. 'četiri glavne ubojice u prometu' (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske kontrolirano je 288 vozila i alkotestiran 121 vozač te je utvrđeno ukupno 68 prekršaja, od čega izdvajamo po tri prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i ne korištenja sigurnosnog pojasa te 32 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja, a zatečen je i jedan recidivist.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u nedjelju 8. siječnja 2023. oko 19.15 sati u mjestu Čaglin u Ulici kralja Tomislava gdje su policijski službenici prilikom nadzora prometa zaustavili teretni automobil kojim je pod utjecajem alkohola od 1,16 promila upravljao 38-godišnjak. Također je utvrđeno da se nije kretao sredinom obilježene prometne trake te da za vrijeme vožnje nije koristio sigurnosni pojas.

Vozaču je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 820,00 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije u trajanju od dva mjeseca.