Petak, 06 Siječanj 2023 09:04

Vozio traktor uz alkohol ali bez vozačke i registracije pa izazvao prometnu nesreću s vozačem teretnog "Peugeota"

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave požeško-slavonske dogodile su se ukupno četiri prometne nesreće -

U četvrtak 5. siječnja 2023. oko 16.30 sati u mjestu Deževci, 28-godišnji vozač koji je prije stjecanja prava na upravljanja i pod utjecajem alkohola od 0,78 promila upravljao traktorom kojemu je isteklo važenje prometne dozvole i pridodanim priključnim strojem skretao je ulijevo a da se nije uvjerio da to može učiniti na siguran način, u trenutku skretanja 46-godišnji vozač koji je upravljao teretnim automobilom marke „Peugeot“, daruvarskih registarskih oznaka, započeo je radnju pretjecanja traktora na punoj uzdužnoj liniji te je nastavio vožnju po putnoj bankini nakon čega je udario u betonski most.

Protiv 28-godišnjaka slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, dok je 46-godišnjaku uručena obavijest o počinjenom prekršaju.


Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave požeško-slavonske dogodile su se i tri prometne nesreće s materijalnom štetomu Požegi na Trgu Svetog Trojstva, te u mjestima Radnovac i Vidovci.