Srijeda, 04 Siječanj 2023 08:59

Dvije prometne nesreće na prometnicama Požeštine tijekom protekla 24 sata

Ocijeni sadržaj
(10 glasova)

U utorak 3. siječnja 2023. oko 7.40 sati u Požegi u Industrijskoj ulici na parkiralištu, 29-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom marke „Volkswagen“, kretao se vožnjom unazad a da se nije uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu te je zadnjim lijevim bočnim dijelom vozila udario u desni bočni dio parkiranog osobnog automobila marke „Ford“, a kojeg je prethodno parkirao 24-godišnjak.

Navedenom 29-godišnjaku je na mjestu događaja uručena obavijest o počinjenom prekršaju iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Istoga dana, oko 16.30 sati između mjesta Ramanovci i Kaptol, 88-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka, i 35-godišnja vozačica koja je upravljala osobnim automobilom marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka, prilikom mimoilaženja nisu ostavili dovaljan razmak između svojeg vozila i vozila s kojim se mimoilaze te je došlo do udara lijevog vanjskog zrcala jednog vozila u lijevo vanjsko zrcalo drugog vozila.

Navedenom 88-godišnjaku je na mjestu događaja naplaćena novčana kazna dok je 35-godišnjakinji uručena obavijest o počinjenom prekršaju iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.