Utorak, 27 Prosinac 2022 09:02

Samo u dane blagdana 10 prometnih nesreća ali čak 5 vozača napustilo mjesto događaja

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

U ponedjeljak 26. prosinca 2022. oko 4.50 sati u mjestu Mihaljevci u Ulici kralja Tomislava, 34-godišnji vozač koji je ne koristeći sigurnosni pojas i pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,54 promila upravljao osobnim automobilom marke „Ford“, požeških registarskih oznaka, nije vozilo držao što bliže desnom rubu kolnika uslijed čega je sišao na travnatu površinu  te lijevim bočnim ogledalom udario u desno bočno ogledalo parkiranog osobnog automobila marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka, a kojeg je prethodno parkirao 28-godišnjak. Nakon toga je došlo do zanošenja vozila i udara u telefonski stupić u vlasništvu Hrvatskog telekoma te u betonski zid i metalnu ogradu u vlasništvu 64-godišnjaka. U prometnoj nesreći 34-godišnji vozač je teško ozlijeđen i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Istoga dana, oko 10.55 sati u Požegi u Ulici sv. Roka, 62-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka, polukružno se okretao s nogostupa, a da se nije uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu te je prednjim desnim dijelom vozila udario u prednji lijevi dio osobnog automobila marke „BMW“, požeških registarskih oznaka, kojim je upravljao 49-godišnjak. U prometnoj nesreći 62-godišnjak je lakše ozlijeđen i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Tijekom protekla četiri dana na području PU požeško-slavonske dogodile su se i tri prometne nesreće s materijalnom štetom, u Pleternici u Ulici Prilaz, u Požegi u Ulici Pavla Radića i u mjestu Kaptol u Školskoj ulici te pet bjegova s mjesta prometne nesreće, u mjestu Velika u Ulici dr. Franje Tuđmana i na Trgu sv. Augustina, Alilovcima, te u Požegi u Zagrebačkoj ulici i na Trgu Svetog Trojstva.