Ponedjeljak, 03 Listopad 2022 11:41

Pojačanim mjerama policija prikupila za vikend 56 prekršitelja a vozač uz alkohol 1,38 promila dobio 5.000 kn kazne

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

Rezultati pojačanih mjera u prometu -

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. 'četiri glavne ubojice u prometu' (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

 Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 56  prekršaja, od čega ističemo  tri prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, sedam prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 29 nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u petak 30. rujna 2022. oko 12.30 sati između mjesta Pleternica i Vesela gdje su policijski službenici zaustavili osobni automobil kojim je pod utjecajem alkohola od 1,38 promila upravljao 43-godišnji vozač. Vozaču je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 5.000,00 kuna te zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima "B" kategorije u trajanju od 2 mjeseca.