Ponedjeljak, 26 Rujan 2022 12:57

Pojačane mjere kontrole prometa za vikend prikupile 38 prekršaja a "najbolji" vozač dobio 12.600 kuna kazne

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

Rezultati pojačanih mjera u prometu -

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. 'četiri glavne ubojice u prometu' (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 38 prekršaja, od čega ističemo pet  prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, šest prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja, sedam prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, a zatečen je i jedan recidivist.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u subotu 24. rujna 2022. oko 20.05 sati u Požegi na raskrižju ulica Hrvatskih branitelja, Mlinska i Jurja Križanića gdje su policijski službenici prilikom kontrole prometa zaustavili teretni automobil marke „Mercedes“, bez registarskih oznaka, kojim je pod vidnim utjecajem alkohola (odbio alkotest) upravljao 58-godišnjak, a koji je prilikom postupanja omalovažavao i vrijeđao policijske službenike. Također je utvrđeno da kod sebe nije imao vozačku ni prometnu dozvolu. Vozaču je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 12.600,00 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.