Banner 750x94 sajam ant

Untitled 1

Banner 750x94 advent pleter

advent plet

Breadcrumbs

Ponedjeljak, 12 Rujan 2022 08:48

Pojačane mjere kontrole prometa za vikend prikupile 48 prekršaja a 18-godišnjak vozio moped bez vozačke pa dobio 10.000 kn kazne

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

Rezultati pojačanih mjera u prometu -

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. 'četiri glavne ubojice u prometu' (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 48 prekršaja, od čega ističemo po šest prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i korištenja mobitela tijekom vožnje i 15 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja.

Najveća novčana kazna predložena je u iznosu od 10.000,00 kuna te zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „AM“ kategorije u trajanju od tri mjeseci za prekršaj koji se dogodio u  nedjelju 11. rujna 2022. oko 17.30 sati u Požegi u Ulici Hrvatskih branitelja gdje su policijski službenici prilikom nadzora prometa zaustavili 18-godišnjaka koji je prije stjecanja prava na upravljanje upravljao mopedom požeških registarskih oznaka. Protiv 18-godišnjaka slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.