Ponedjeljak, 05 Rujan 2022 11:02

Za vrijeme festivalskog vikenda policija pojačanim nadzorom prometa utvrdila 52 prekršaja a "najbolji" zaradio 33.000 kuna kazne

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

Rezultati pojačanih mjera u prometu -

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. 'četiri glavne ubojice u prometu' (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđena su ukupno 52 prekršaja, od čega ističemo osam prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 11 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 12 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja.

Najveća novčana kazna predložena je u iznosu od 33.000,00 kuna te zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije u trajanju od šest mjeseci za prekršaj koji se dogodio u  nedjelju 4. rujna 2022. oko 13.10 sati u Pleternici na Trgu Hrvatskih branitelja, policijski službenici su prilikom nadzora prometa zaustavili neregistrirani osobni automobil marke „Ford“, kojim je prije stjecanja prava na upravljanje ne koristeći sigurnosni pojas  i za vrijeme dok mu je rješenjem PU požeško-slavonske zbog prikupljenih negativnih bodova određena zabrana polaganja vozačkog ispita u trajanju od dvije godine te pod utjecajem alkohola od 2,32 promila upravljao 56-godišnjak. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 56-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.