Ponedjeljak, 23 Svibanj 2022 09:50

Policija u akciji za vikend prikupila 62 prekršaja, a "rekorder" kažnjen s 20 tisuća kuna

Ocijeni sadržaj
(11 glasova)

Rezultati pojačanih mjera u prometu -

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa provedene su mjere pojačanog nadzora prometa posebice usmjerene na tzv. 'četiri glavne ubojice u prometu' (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđena su ukupno 62 prekršaja, od čega ističemo po šest  prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola i korištenja mobitela tijekom vožnje, 12 prekršaja ne korištenja sigurnosnog pojasa i 18 nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u subotu 21. svibnja 2022. oko 21 sat u mjestu Ruševo gdje su policijski službenici prilikom nadzora prometa zaustavili 38-godišnjeg vozača koji je prije stjecanja prava na upravljanje upravljao osobnim automobilom, dok mu je od Općinskog suda u Slavonskom Brodu izrečena zaštitna mjera upravljanja vozilima „B“ kategorije. Za počinjene prekršaje počinitelju će biti izdan prekršajni nalog u iznosu od 20.000,00 kuna.