Utorak, 29 Ožujak 2022 12:00

Ponovno 5 požara otvorenog prostora tijekom protekla 24 sata

Ocijeni sadržaj
(11 glasova)

U ponedjeljak 18. ožujka 2022. oko 14 sati u mjestu Bresnica, 33-godišnjak je na otvorenom prostoru zapalio suhu travu i nisko raslinje, a da nije poduzeo sve mjere da se požar ne proširi i protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o zaštiti od požara.

Nešto kasnije, oko 15.30 sati u mjestu Duboka, 68-godišnjak je u svom voćnjaku zapalio suhu travu i nisko raslinje te dva drvena stupa vlasništvo „HEP-a“, a da nije poduzeo sve mjere da se požar ne proširi i protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o zaštiti od požara.

Istoga dana, oko 15.30 sati između mjesta Kaptol i Golo Brdo, na neutvrđeni način došlo je do požara na livadi kojom prilikom su izgorjeli suha trava i nisko raslinje.

Nešto kasnije, oko 16.20 sati i 17 sati u mjestu Bešinci, na neutvrđeni način došlo je do dva požara na otvorenom prostoru kojom priliko su izgorjeli suha trava i nisko raslinje.

Istoga dana, oko 17.30 sati između mjesta Nova Lipa i Stara Lipa, na neutvrđeni način došlo je do požara na divljem deponiju odakle se požar proširio u šumu kojom prilikom su izgorjeli suha trava i nisko raslinje te nagorjela šuma.