Ponedjeljak, 07 Ožujak 2022 09:43

Pojačane kontrole prometa za vikend prikupile čak 87 prekršaja od kojih 52 brza vozača

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

Rezultati pojačanih mjera u prometu -

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend, s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa, provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. 'četiri glavne ubojice u prometu' (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 87 prekršaja, od čega ističemo tri korištenja mobitela tijekom vožnje, po četiri prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, sedam nekorištenja sigurnosnog pojasa, 52 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja, a zatečena su i dva recidivista.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u subotu 5. ožujka 2022. oko 16.10 sati u Požegi u Osječko ulici gdje su policijski službenici prilikom nadzora prometa zaustavili 16-godišnjeg vozača koji je prije stjecanja prava na upravljanje upravljao osobnim automobilom marke „Audi“, požeških registarskih oznaka. Budući da je 16-godišnjak upravljao vozilom nakon izvršnosti rješenja (recidivist), a prije ponovnog stjecanja prava na samostalno upravljanje motornim vozilom počinio je prekršaj za koji je propisana novčana kazna u iznosu od 10.000,00 kuna i zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca. Također mu je privremeno oduzeto vozilo, a protiv njega slijedi i optužni prijedlog.