Petak, 31 Prosinac 2021 09:32

Otuđeni noževi iz trgovačkog centra u Industrijskoj ulici, pronađeni sudionici tučnjave u Lermanovoj ulici u Požegi

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

U razdoblju od 8. listopada do 10. studenoga 2021. u Požegi u Industrijskoj ulici u trgovačkom centru, nepoznati počinitelj (ili više njih) je otuđio noževe. Vezano za navedeno slijedi posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Narušavali javni red i mir

Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad dvojicom hrvatskih državljana s područja Brestovca i Velike starosti 28 i 40 godina i utvrdili da su navedeni dana 24. prosinca oko 19.30 sati u Požegi u ulici Dragutina Lermana u ugostiteljskom objektu i na ulici verbalno i tjelesno napali 52-godišnjaka koji je tom prilikom lakše ozlijeđen. Protiv počinitelja slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Dragovoljno predao streljivo

U četvrtak 30. prosinca 2021. na području Požege, anonimni građanin je policijskim službenicima predao 29 komada streljiva koje je izuzeto i pohranjeno u prostorije policije do uništenja.

I dalje je u tijeku akcija „Manje oružja-manje tragedija“ za sigurniju budućnost bez oružja te građani mogu bez sankcija predati oružje i eksplozivna sredstva ukoliko ih nedozvoljeno posjeduju i na taj način učiniti svoj dom sigurnijim, a možda time spasiti i nečiji život. Bitno je da građani sami ne donose oružje i eksplozivna sredstva već da želju za dragovoljnom predajom prijave na broj 192 te sačekaju dolazak osposobljenih policijskih službenika koji će na dogovoreno mjesto doći u civilnoj odjeći vozilom bez policijskih obilježja.