Petak, 10 Prosinac 2021 11:27

"Volkswagenom" uz 1,24 promila pobjegao policiji a anonimni građanin predao pušku

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

Pod utjecajem alkohola vozilom bježao policijskim službenicima

U četvrtak 10. prosinca 2021. oko 23.25 sati u Lipiku u Ulici Matije Gupca, policijski službenici su prilikom nadzora prometa pokušali zaustaviti osobni automobil marke „Volkswagen“, daruvarskih registarski oznaka, kojim je upravljao nepoznati muškarac koji se nije zaustavio na znak policijskih službenika te je nastavio vožnju sve do mjesta Dobrovac gdje se nakon uporabe svjetlosnih i zvučnih signala sa službenog vozila policije zaustavio. Nadalje je utvrđeno da je vozilom pod utjecajem alkohola od 1,24 promila upravljao 44-godišnjak  i on je smješten u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja. Protiv 44-godišnjaka  njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Dragovoljno predao pušku

U četvrtak 9. prosinca 2021. na području Pakraca, anonimni građanin je policijskim službenicima predao pušku koja je izuzeta i pohranjena u prostorije policije do uništenja.

Zahvaljujemo se svim građanima koji su do sada prepoznali značaj akcije „Manje oružja-manje tragedija“ i vratili oružje i eksplozivna sredstva, a sve druge građane pozivamo da slijede njihov primjer, kako bi svima osigurali sigurniju i sretniju budućnost. Bitno je da građani sami ne donose oružje i eksplozivna sredstva, već da želju za dragovoljnom predajom prijave na broj 192 te sačekaju dolazak osposobljenih policijskih službenika, koji će na dogovoreno mjesto doći u civilnoj odjeći vozilom bez policijskih obilježja.