Ponedjeljak, 18 Listopad 2021 10:46

Pojačane mjere i kontrole u prometu za vikend prikupile 61 prekršaj a rekorder dobio 20.000 kn kazne i 15 mjeseci bez dozvole

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

Rezultati pojačanih mjera u prometu  -

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend, s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa, provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. 'četiri glavne ubojice u prometu' (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđen je ukupno 61 prekršaj od čega ističemo četiri prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje, šest prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, deset prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 20 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja, a zatečen je i jedan recidivist.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u nedjelju 17. listopada oko 2 sata u mjestu Novi Mihaljevci, gdje je u prometu zatečen 43-godišnjak koji je za vrijeme dok mu je izrečena zabrana upravljanja vozilom „B“ kategorije i pod utjecajem alkohola od 2,01 promil upravljao osobnim automobilom. Budući da je 43-godišnjak višestruki počinitelj prometnih prekršaja uhićen je i smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi optužni prijedlog s prijedlogom novčane kazne u iznosu od 20.000,00 kn i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od 15 mjeseci.