Ponedjeljak, 11 Listopad 2021 12:46

Pojačane kontrole u prometu za vikend donijele 85 prekršaja a 39-godišnji alkoholizirani vozač dobio kaznu od 14.500 kn i 9 mjeseci zabrane vožnje

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

Rezultati pojačanih mjera u prometu  -

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend, s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa, provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. 'četiri glavne ubojice u prometu' (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 85 prekršaja od čega ističemo tri prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje, sedam prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, deset prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 49 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u nedjelju 10. listopada oko 1.50 sati u Požegi na raskrižju ulica Primorska i Republike Hrvatske, 39-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola od 1,56 promila upravljao osobnim automobilom, uslijed neprilagođene brzine udario je u zid kuće u vlasništvu 76-godišnjaka. Nakon udara 39-godišnjak je  napustio mjesto događaja, a da nije ostavio svoje podatke niti podatke o vozilu s kojim je upravljao, no ubrzo su ga pronašli policijski službenici te je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog na novčani iznos od 14.500,00 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od devet mjeseci.