Ponedjeljak, 20 Rujan 2021 10:33

Pojačani nadzor prometa za vikend donio 55 prekršaja od kojih 16 brzih i 11 alkoholiziranih vozača uz najveću kaznu od 22.500 kuna

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

Rezultati pojačanih mjera u prometu

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend, s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa, provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. 'četiri glavne ubojice u prometu' (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja. Ciljana akcija nadzora alkoholiziranosti i droga kod sudionika u prometu provodila  se u noći sa subote na nedjelju.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 55 prekršaja od čega ističemo 16 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja, sedam prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 11 prekršaja   upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u nedjelju 19. rujna 2021. oko 1.50 sati u mjestu Jakšić, gdje je 25-godišnji vozač pod utjecajem alkohola od 1,75 promila i za vrijeme dok mu je poništena vozačka dozvola, upravljao osobnim automobilom marke „BMW“, požeških registarskih oznaka te uslijed neprilagođene brzine sletio  vozilom s kolnika u putni kanal i tom prilikom je lakše ozlijeđen. Vezano za navedeno slijedi prekršajni nalog na novčani iznos od 22.500,00 kn i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od šest mjeseci.