Petak, 07 Svibanj 2021 09:35

40-godišnjakinja otuđila bankovnu karticu i podigla novce a 44-godišnjak u samoizolaciji došao u policiju

Ocijeni sadržaj
(10 glasova)

Osumnjičena za krađu i računalnu prijevaru

Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjom hrvatskom državljankom s područja Kaptola koju se sumnjiči da je počinila kaznena djela  „Krađa“ i „Prijevara“. Naime, 40-godišnjakinja je u razdoblju od 10. do 15. travnja 2021. u mjestu Nurkovac, iz kuće otuđila bankovnu karticu u vlasništvu 88-godišnjaka nakon čega je na bankomatu podigla novčani iznos od nekoliko tisuća kuna. Vezano za navedeno slijedi posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Unatoč mjeri samoizolacije pristupio u prostorije policije

U četvrtak 6. svibnja 2021. oko 12 sati u Požegi u Ulici Josipa Runjanina, u prostorije PU požeško-slavonske pristupio je 44-godišnjak iako mu je izrečena mjera samoizolacije. Protiv 44-godišnjaka slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz  Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.

Pronašao ručnu bombu i streljivo

U četvrtak 6. svibnja 2021. oko 7.30 sati u Lipiku u Ulici Roberta Žilija, 72-godišnjak je prilikom obavljanja poljoprivrednih radova pronašao ručnu bombu M-75 i šest komada streljiva za koje je utvrđeno da su zaostali iz Domovinskog rata. Navedenu bombu i streljivo je izuzeo policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu i pohranio u prostorije policije do uništenja.