Banner 750x94 pozega banner

antonija i doktor

Banner 750x94 nacelnici banner

banner nacelnici

Banner 750x94 hss

HSS

Banner 750x94 andrija stampar

web banner

Breadcrumbs

Utorak, 04 Svibanj 2021 08:33

Osumnjičen uza prijevaru s garažnim vratima i PVC stolarijom, u samoizolaciji došao u sud, predao tri ručne bombe

Ocijeni sadržaj
(10 glasova)

Osumnjičen za prijevaru

Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Pakraca kojeg se sumnjiči da je počinio kazneno djelo „Prijevara“ na način da je kao vlasnik obrta u veljači 2021. s 52-godišnjakom s područja Jakšića ugovorio kupnju i ugradnju garažnih vrata za što je dobio predujam od nekoliko tisuća kuna, no ugradnju nije obavio niti je vratio novac. Nadalje je utvrđeno da je u istom razdoblju, s 26-godišnjakom, također s područja Jakšića ugovorio prodaju i ugradnju PVC stolarije za što je dobio predujam od preko 20 tisuća kuna, a stolariju niti je isporučio niti ugradio, a novac nije vratio. Vezano za navedeno slijedi posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Unatoč mjeri samoizolacije pristupio u zgradu suda

U ponedjeljak 3. svibnja 2021. oko 10.15 sati u Požegi u Ulici svetog Florijana,  55-godišnjak je pristupio u zgradu suda iako mu je određena mjera samoizolacije u trajanju od 2. do 12. svibnja. Protiv 55-godišnjaka slijedi  prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz  Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.

Dragovoljno predao tri ručne bombe

U ponedjeljak 3. svibnja 2021. u poslijepodnevnim satima u mjestu Velika, 44-godišnjak je prilikom čišćenja kokošinjca pronašao tri ručne bombe koje je izuzeo policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu i pohranio u prostorije policije do uništenja.

Zahvaljujemo se svim građanima koji su do sada prepoznali značaj akcije „Manje oružja-manje tragedija“ i vratili oružje i eksplozivna sredstva, a sve druge građane pozivamo da slijede njihov primjer, kako bi svima osigurali sigurniju i sretniju budućnost. Bitno je da građani sami ne donose oružje i eksplozivna sredstva, već da želju za dragovoljnom predajom prijave na broj 192 te sačekaju dolazak osposobljenih policijskih službenika, koji će na dogovoreno mjesto doći u civilnoj odjeći vozilom bez policijskih obilježja.

Prometne nesreće tijekom protekla 24 sata

Tijekom protekla 24 sata na području PU požeško-slavonske dogodile su se dvije prometne nesreće s materijalnom štetom, u Pakracu u Ulici Radničko naselje i u Požegi u Industrijskoj ulici.