Srijeda, 20 Ožujak 2013 09:17

Samo u prva dva mjeseca 33 krađe

Ocijeni sadržaj
(11 glasova)

POVEĆANJE KRAĐA I TEŠKIH KRAĐA U ŽUPANIJI  -

 

POŽEGA – Zbog povećanja krađa i teških krađa na području Požeško-slavonske županije Policijska uprava je posvetila tom problemu više pažnje i uzela kao prioritet rješavanje i pronalazak počinitelja. – Kriminalističkim istraživanjem nad dvojicom muškaraca starosti 23 i 45 godina, koji su od prije poznati policiji, utvrdili da su unazad tri godine na području općine Čaglin počinili veliki broj teških krađa, provala u vikendice, obiteljske kuće, gospodarske zgrade i iz njih otuđili razne električne alate, bijelu tehniku i druge predmete od kojih je dio pronađen u njihovim domovima – istakla je glasnogovornica PU Ivana Radić.

- Počinitelji ovih kaznenih djela su s područja Našica. Osim 15 krađa bijele tehnike i kućanskih aparata u dva navrata izvršili su i krađu telefonskog kabla sa željeznice, pa se ukupna materijalna šteta procjenjuje na 90 tisuća kuna - dodala je Biljana Vuković, voditeljica službe kriminalističke policije.

IMG 4768- PU je u posljednjih nekoliko dana otkrila nekoliko slučajeva trgovine rezanog duhana. Osim pronalaska duhana u Kutjevu policija je u svojoj akciji pronašla još trgovanja rezanim duhanom. – Kriminalističkim istraživanjem nad 42-godišnjakom iz Nove Kapele koji je na području Kamenske zatečen u prijevozu 54 kg sitno rezanog duhana bez nadzornih markica Ministarstva financija duhan je oduzet a slijedi mu kaznena prijava. Kaznena prijava podignuta je i protiv 44-godišnjaka iz Gračaca i 39-godišnjaka iz Pakraca koji u mjestu Kamenska zatečeni u prijevozu 20 kg sitno rezanog duhana bez markica. Protiv ovih počinitelja slijedi i zahtjev carinarnice za obračun i plaćanje trošarina. Trošarine na sitno rezani duhan iznose 325 kuna po kilogramu i 486 kuna za 1.000 komada cigareta. Za ukupno zaplijenjenih 107 kg duhana morat će uplatiti 35 tisuća kuna trošarina. Duhan dolazi s područja Virovitičko-podravske županije a procesuirat će se i osobe koje su ovaj duhan prodale preprodavačima – rekla je Vuković.