Srijeda, 24 Ožujak 2021 08:38

Zabilježena tri naleta vozila na životinje na cesti - vozači povećajte oprez u jutarnjim i večernjim satima

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

U utorak 23. ožujka 2021. oko 8.40 sati u mjestu Kaptol u Veličkoj ulici, 34-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka, udario je u životinju koja je istrčala na kolnik.

Istoga dana, oko 10.40 sati između mjesta Gaj i Poljana, 64-godišnji vozač koji je upravljao teretnim automobilom bosanskohercegovačkih registarskih oznaka, udario je u srneću divljač koja je istrčala na kolnik.

Nešto kasnije, oko 19.10 sati između mjesta Biškupci i Toranj, 40-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom marke „Opel“, požeških registarskih oznaka, udario je u srneću divljač.

Kako bi se izbjegli ovakvi  događaji upozoravamo vozače na maksimalan oprez na cestama pogotovo u jutarnjim i kasnim poslijepodnevnim satima. Također,  upozoravamo vozače na neočekivanu pojavu divljači na cestama izvan naselja, posebice na dionicama ceste na kojima je vidno postavljena prometna signalizacija koja upozorava na pojavu divljači.

Sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, ako se utvrdi da je do naleta došlo zbog kršenja prometnih propisa, odnosno ako je vozio neprilagođenom brzinom, vozač vozila koji sudjeluje u naletu na životinju na cesti, odgovara za prekršaj.

Također i vlasnik koji je ostavio životinju bez nadzora na cesti, uz odgovornost za nastalu štetu, odgovara i za prekršaj za koji je propisana novčana kazna u iznosu od 300,00 kuna.

Prometne nesreće tijekom protekla 24 sata

Tijekom protekla 24 sata na području PU požeško-slavonske dogodile su se dvije prometne nesreće s materijalnom štetom, u mjestu Kuzmica i u Pleternici u Ulici Matije Gupca.