Ponedjeljak, 22 Ožujak 2021 10:39

Ugrožavali promet vozeći pod alkoholom bez vozačke i s oduzetom vozačkom dozvolom

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

U subotu 20. ožujka 2021. oko 21.55 sati u Požegi u Ulici Stjepana Radića, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zaustavili osobni automobil marke „Volkswagen“, našičkih registarskih oznaka, a kojim je za vrijeme dok mu je oduzeta vozačka dozvola i pod utjecajem alkohola od 1,26 promila upravljao 32-godišnji višestruki počinitelj prometnih prekršaja. Također je utvrđeno da vozilu istekla važnost prometne dozvole.

Istoga dana oko 22.20 sati u Pleternici u Ulici kralja Zvonimira, policijski službenici su zatekli 54-godišnjeg vozača koji je prije stjecanja prava na upravljanje i koji nije koristio sigurnosni pojas, a pod utjecajem alkohola od 2,03 promila upravljao osobnim automobilom marke „Peugeot“, požeških registarskih oznaka.

U nedjelju 21. ožujka 2021. oko 2.15 sati u Požegi u Ulici Ruđera Boškovića, policijski službenici su zaustavili osobni automobil marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka, a kojim je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1, 87 promila upravljao višestruki počinitelj prometnih prekršaja starosti 24 godine.

 Svi počinitelji su smješteni u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja i protiv 24-godišnjaka i 32-godišnjaka slijedi optužni prijedlog, dok protiv 54-godišnjaka slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Prometna problematika

Tijekom proteklog vikenda na području PU požeško-slavonske dogodile su se tri prometne nesreće s materijalnom štetom u Požegi u Ulici Hrvatskih branitelja i u mjestima Brodski Drenovac i Ferovac.