Ponedjeljak, 15 Ožujak 2021 09:06

Pojačane vikend mjere u prometu zatekle 50 prekršitelja a motociklist bez vozačke, prometne i uz alkohol "zaradio" 13.300 kn kazne

Ocijeni sadržaj
(10 glasova)

Rezultati pojačanih mjera u prometu

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend, s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa, provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. 'četiri glavne ubojice u prometu' (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 50 prekršaja od čega ističemo 19 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja, osam prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i četiri upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola. Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u nedjelju 14. ožujka 2021. oko 12.15 sati u Pleternici u Ulici Eugena Podubskog gdje je u prometu zatečen 21-godišnji vozač koji je prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 0,60 promila upravljao motociklom slavonskobrodskih registarskih oznaka te kod sebe nije imao prometnu dozvolu za navedeno vozilo. 21-godišnjaku je izdan prekršajni nalog kojim će mu biti izrečena novčana kazna u iznosu od 13.300,00 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „A“ kategorije u trajanju od 3 mjeseca.