Banner 750x94 pozega banner

antonija i doktor

Banner 750x94 nacelnici banner

banner nacelnici

Banner 750x94 hss

HSS

Banner 750x94 andrija stampar

web banner

Breadcrumbs

Ponedjeljak, 01 Ožujak 2021 09:36

Vikend pojačane mjere policije u prometu donijele novih 86 prekršaja, od kojih 50 malo bržih, a rekorder bez vozačke dobio kaznu od 10 tisuća kuna

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

Rezultati pojačanih mjera u prometu

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend, s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa, provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. 'četiri glavne ubojice u prometu' (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđen je ukupno 86 prekršaja od čega ističemo 50 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja, šest prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, pet prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i  tri upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio dana 26. veljače 2021. u mjestu Čaglin u Ulici kralja Tomislava gdje je u prometu zatečen 20-godišnji vozač koji je upravljao teretnim automobilom, a za vrijeme dok mu je rješenjem PU požeško-slavonske ukinuta i oduzeta vozačka dozvola s obzirom da je u dvije godine prikupio devet negativnih prekršajnih bodova. Vezano za navedeno, 20-godišnjaku će biti izdan prekršajni nalog kojim će mu biti izrečena novčana kazna u iznosu od 10.000,00 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima u trajanju od tri mjeseca.