Ponedjeljak, 01 Veljača 2021 10:58

Pojačane mjere kontrole u prometu za vikend pronašle 47 prekršaja a za alkohol 5.000 kn kazna

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

Kako je Policijska uprava Požeško-slavonska najavila i protekli vikend, s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa, provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. 'četiri glavne ubojice u prometu' (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđen je ukupno 47 prekršaja od čega ističemo 30 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja, četiri nekorištenja sigurnosnog pojasa, tri korištenja mobitela tijekom vožnje i jedan prekršaj upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio dana 31. siječnja 2021. oko 18.20 sati  u Požegi u Ulici Pavla Radića gdje je u prometu  zatečen 63-godišnji vozač koji je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,26 promila. Vezano za navedeno protiv 63-godišnjaka slijedi prekršajni nalog na novčani iznos od pet tisuća kuna i zaštitna zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od dva mjeseca.