Ponedjeljak, 14 Prosinac 2020 09:13

Vozio pod utjecajem alkohola od 2,13 promila a pojačana vikend kontrola uhvatila još 76 prekršitelja - polovica brzih

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

Rezultati pojačanih mjera u prometu

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend, s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa, provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. 'četiri glavne ubojice u prometu' (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđen je ukupno 76 prekršaja, od čega se ističe 35 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja,  osam prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i pet prekršaja  upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u subotu 12. prosinca 2020. oko 21.40 sati u Požegi u Sokolovoj ulici gdje je u prometu zatečen 36-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola od 2,13 promila upravljao osobnim automobilom. Vezano za navedeno 36-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog kojim će mu biti izrečena novčana kazna u iznosu od 10.000,00 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima "B" kategorije u trajanju od šest mjeseci.