Ponedjeljak, 07 Prosinac 2020 09:04

Zaustavljeno 8 alkoholiziranih vozača, a 20-godišnjak uhićen jer je vozio Mercedes bez vozačke i bilo kakvog dokumenta uz 10.000 kn kazne

Ocijeni sadržaj
(10 glasova)

Ugrožavali promet

U petak 4. prosinca 2020. oko 21.20 sati u mjestu Dervišaga u Ulici Stjepana Radića, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zaustavili osobni automobil marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka, a kojim je pod utjecajem alkohola od 1,48 promila upravljao 52-godišnjak.

U subotu 5. prosinca 2020. oko 8.50 sati u Lipiku na Trgu dr. Franje Tuđmana, u prometu je zatečen 66-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola od 1,54 promila upravljao osobnim automobilom marke „Hyundai“, bez registarskih oznaka. Također je utvrđeno da kod sebe nije imao važeću vozačku dozvolu i osobnu iskaznicu.

Oba počinitelja su smještena u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja i protiv njih slijedi prekršajni nalog.

U nedjelju 6. prosinca 2020. oko 18.55 sati u mjestu Latinovac, priliko kontrole prometa zaustavljen je osobni automobil marke „Mercedes“, našičkih registarskih oznaka kojim je prije stjecanja prava na upravljanje upravljao 20-godišnjak. Također je utvrđeno da kod sebe nije imao osobnu iskaznicu niti bilo koji drugi dokument s fotografijom s kojim bi potvrdio svoj identitet. 20-godišnjak je uhićen i smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog.

Prometne nesreće tijekom proteklog vikenda

Tijekom proteklog vikenda na području PU požeško-slavonske dogodile su se tri prometne nesreće s materijalnom štetom u Požegi u ulicama Slavka Kolara i Sv. Roka i u mjestu Filipovac u Lipičkoj ulici.

Rezultati pojačanih mjera u prometu

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend, s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa, provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. 'četiri glavne ubojice u prometu' (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđen je ukupno 59 prekršaja, od čega se ističu 22 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja,  po osam prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i nekorištenja sigurnosnog pojasa i četiri prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u nedjelju 6. prosinca 2020. oko 18.55 sati u mjestu Latinovac, gdje je u prometu zatečen 20-godišnjak, a koji je je prije stjecanja prava na upravljanje upravljao osobnim automobilom marke „Mercedes“, našičkih registarskih oznaka. Nadalje je utvrđeno da kod sebe nije imao osobnu iskaznicu niti bilo koji drugi dokument s fotografijom s kojim bi dokazao svoj identitet. Vezano za navedeno 20-godišnjak je uhićen i smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog kojim će mu biti izrečena novčana kazna u iznosu od 10.000,00 kuma i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima "B" kategorije u trajanju od šest mjeseci.