Ponedjeljak, 23 Studeni 2020 11:49

Rekorder pod utjecajem alkohola od 1,97 promila "spremljen" na trežnjenje i još šestorica ovog vikenda uz alkohol

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

U nedjelju 22. studenoga 2020. oko 0.20 sati u Požegi u Ulici Arslanovci, prilikom kontrole prometa zatečen je 24-godišnjak koji je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,97 promila upravljao osobnim automobilom marke „Peugeot“, požeških registarskih oznaka. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja smješten je u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi optužni prijedlog.

Prometne nesreće tijekom proteklog vikenda

Tijekom proteklog vikenda na području PU požeško-slavonske dogodile su se tri prometne nesreće s materijalnom štetom u Požegi u ulicama Borisa Hanžekovića i Bana Josipa Jelačića i u Brestovcu u Ulici baruna Trenka.

Rezultati akcije u prometu

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend, s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa, provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. 'četiri glavne ubojice u prometu' (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđen je ukupno 45 prekršaja, od čega se ističe 30 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja,  šest prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, tri nekorištenja sigurnosnog pojasa te dva prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u nedjelju 22. studenoga 2020. oko 0.20 sati u Požegi u Ulici Arslanovci gdje je u prometu zatečen 24-godišnjak, a koji je upravljao osobnim automobil pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,97 promila. Vezano za navedeno protiv počinitelja slijedi optužni prijedlog Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Požegi s prijedlogom kazne zatvora u trajanju od 60 dana i  zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od 12 mjeseci (recidivist).