Breadcrumbs

Ponedjeljak, 19 Listopad 2020 11:45

Pojačane mjere za vikend ponovno pronašle 120 vozača prekršitelja, 67 brzih, 11 uz alkohol, a vozaču mopeda kazna 14 tisuća kuna

Ocijeni sadržaj
(11 glasova)

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend, s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa, provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. 'četiri glavne ubojice u prometu' (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđen je ukupno 120 prekršaja, od čega se ističe 67 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja,  11 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i dva  prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u petak 16.  listopada 2020. u mjestu Antunovac (kod Pakraca) gdje je u prometu  zatečen 21-godišnjak koji je upravljao mopedom prije stjecanja prava na upravljanje, nije postupio po znaku policijskih službenika da se zaustavi, a također nije koristio zaštitnu kacigu. te mu je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 14.000,00 kuna.

Također je u noći sa subote na nedjelju 17./18. listopada 2020. provedena preventivno-represivna akcija usmjerena na nadzor alkoholiziranosti i droga kod vozača i tom prilikom je kontrolirano 59 vozača i utvrđeno 13 prekršaja od čega se pet prekršaja odnosilo na ciljanu akciju.

Tijekom provođenja akcije najveća zabilježena koncentracija alkohola je izmjerena kod 20-godišnjaka koji je u subotu 17. listopada 2020. oko 22.40 sati u mjestu Poreč zatečen kako upravlja biciklom pod utjecajem alkohola od 1,86 promila i protiv njega slijedi prekršajni nalog.