Ponedjeljak, 12 Listopad 2020 10:19

Iz tjedna u tjedan za vikende pojačane kontrole prometa i stalno povećan broj prometnih prekršitelja, ovog vikenda 125 prekršaja a najveći s kaznom od 31.000 kn

Ocijeni sadržaj
(11 glasova)

Rezultati pojačanih mjera u prometu

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend, s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa, provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. 'četiri glavne ubojice u prometu' (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđen je ukupno 125 prekršaja, od čega se ističu 53 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja,  16 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 13 prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje i 11 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa. Također su u prometu zatečena dva recidivista.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u nedjelju 11. listopada 2020. u Požegi u Ulici Alojzija Stepinca gdje je u prometu je zatečen 26-godišnjak koji je prije stjecanja prava na upravljanje upravljao osobnim automobilom marke „Fiat“, požeških registarskih oznaka, a  pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,98 promila. Nadalje, utvrđeno je da nije koristio sigurnosni pojas tijekom vožnje. 26-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja te mu je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 31.000,00 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od 12 mjeseci te 12  negativnih bodova.