Ponedjeljak, 12 Listopad 2020 08:56

Vikend obilježilo 9 prometnih nesreća s 3 teško i 6 lakše ozlijeđenih osoba

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

U subotu 10. listopada 2020. oko 10.05 sati između mjesta Skenderovci i Brestovac, 33-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom marke „Opel“, daruvarskih registarskih oznaka, uslijed neprilagođene brzine izgubio je nadzor nad vozilom, sletio s kolnika uslijed čega je došlo do bočnog zanošenja po travnatoj bankini, udara bočnim dijelom vozila u betonski stup žičane ograde u vlasništvu 52-godišnjaka i 67-godišnjaka, zatim do prelaska u suprotnu prometnu traku i udara u teretni automobil marke „Nissan“, požeških registarskih oznaka, a kojim je iz suprotnog smjera upravljao 76-godišnjak. U prometnoj nesreći lakše su ozlijeđeni 76-godišnjak i 25-godišnja putnica iz „Nissana“, dok je 76-godišnja putnica teško ozlijeđena, kao i 33-godišnji vozač protiv kojeg slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela „Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu“.

Istoga dana oko 23.25 sati u mjestu Eminovci, 47-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola od 1,42 promila upravljao osobnim automobilom marke „Opel“, požeških registarskih oznaka, uslijed neprilagođene brzine udario je u bicikl kojim je bez reflektirajućeg prsluka upravljao 22-godišnjak koji je tom prilikom teško ozlijeđen. 47-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela „Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu“, dok protiv 22-godišnjaka slijedi prekršajni nalog.

Tijekom proteklog vikenda bilježimo prometnu nesreću s lakše ozlijeđenim osobama u mjestu Resnik i šest prometnih nesreća s materijalnom štetom u mjestima Orljavac i Eminovci i u Požegi u ulicama Sv. Roka, Zagrebačka, Augusta Šenoe i Hrvatskih branitelja.