Utorak, 15 Rujan 2020 08:48

Iz policijske bilježnice - krađa, kršenje reda i mira u Dervišagi i Jakšiću

Ocijeni sadržaj
(17 glasova)

Krađa u Požegi, 46-godišnjaku otuđen alat

U ponedjeljak, 14. rujna 2020., policijskim službenicima je prijavio 46-godišnjak, da mu je u razdoblju od 12. do 14. lipnja 2020., iz nedovršene obiteljske kuće u ulici Bana Tome Erdodyja Bakača u Požegi, nepoznati počinitelj (ili više njih) otuđio više komada raznih alata. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava nadležnom Državnom odvjetništvu u Požegi, zbog počinjenog kaznenog djela „Krađa“.

Oštećen telekomunikacijski kabl u Prekopakri

U razdoblju od 26. kolovoza do 14. rujna 2020., u Prekopakri, nepoznati počinitelj je prilikom izvođenja radova oštetio telekomunikacijski kabl u vlasništvu Hrvatskog Telekoma. Protiv nepoznatog počinitelja slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela „Uništenje ili oštećenje javnih naprava“ 

Narušavanje javnog reda i mira u Dervišagi i Jakšiću

U ponedjeljak, 14. rujna 2020., oko 8.30 sati, u mjestu Dervišaga, u trgovačkoj radnji,

javni red i mir je narušavala 28-godišnjakinja na način da je verbalno, a potom i tjelesno napala 21-godišnjakinju.

Istoga dana, oko 17.40 sati, u Jakšiću, 59-godišnjak pod utjecajem alkohola u organizmu od 1,86 promila je u dvorišnom prostoru, a što je bilo vidljivo ostalim građanima skinuo sa sebe svu odjeću, te time vrijeđao moralne osjećaje građana, a uz navedeno iz plinskog revolvera kojeg je neovlašteno posjedovao, ispalio je dva hitca čime je također narušavao javni red i mir.

Protiv počinitelja slijedi optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Požegi.