Breadcrumbs

Ponedjeljak, 14 Rujan 2020 09:09

Za vikend dvije prometne a promet ugrožavala dvojica vozača, u Požegi s 1,92 i Brestovcu s 2,20 promila alkohola

Ocijeni sadržaj
(10 glasova)

Policijska uprava Požeško-slavonska izvještava: - Tijekom proteklog vikenda evidentirane su dvije prometne nesreće i to jedna sa smrtno stradalim sudionikom, 12. rujna u večernjim satima nedaleko mjesta Zagrađe, o čemu smo izvijestili zasebnim priopćenjem, te druga u petak 11. rujna nedaleko mjesta Stara Lipa, koja je za posljedicu imala materijalnu štetu.

Evidentirana su i dva ugrožavanja prometa i to:

U subotu 13. rujna 2020., oko 0.40 sati, u Požegi, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 49-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,92 promila, upravljao biciklom i na raskrižju na kojem se prometom upravlja prometnim svjetlima prošao kroz crveno svijetlo za njegov smjer kretanja.

Istoga dana, oko 21.30 sati, u Brestovcu, u prometu je zatečen 41-godišnjak koji je upravljao osobnim automobilom marke „Renault“, daruvarskih registarskih oznaka,  pod utjecajem alkohola od 2,20 promila.

Kako je prijetila opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja, obojica su smještena u posebnu prostoriju policije i bit će im izdani prekršajni nalozi.