Četvrtak, 23 Srpanj 2020 09:46

U sudaru osobnog automobila i motocikla teže ozlijeđen motociklista

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

U utorak, 21. srpnja 2020., oko 14.25 sati, u mjestu Jakšić, na raskrižju ulice Osječke i lokalne ceste za mjesto Trapare, 23-godišnja vozačica koja je upravljala osobnim automobilom marke „Peugeot“, požeških registarskih oznaka, prilikom uključivanja u ulicu Osječku sa lokalne ceste, nije propustila motocikl marke „Aprillia“ požeških registarskih oznaka, kojim je upravljao 41-godišnji vozač, a koji se kretao ulicom Osječkom koja je prometnim znakom označena kao cesta sa prednošću prolaska, zbog čega je došlo do udara prednjeg djela osobnog automobila u desnu stranu motocikla, nakon čega je motociklist pao na kolnik i teže se ozlijedio.

Protiv 23-godišnje vozačice osobnog automobila slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela „Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu“.

Neopreznim spaljivanjem otpada do požara u Lakušiji

U utorak 21. srpnja 2020., oko 17 sati, nedaleko mjesta Lakušija, 82-godišnjak je neoprezno spaljivao biljni otpad na svom zemljištu, a kako nije poduzeo sve mjere da se vatra ne proširi, ista se proširila na susjedna zemljišta u vlasništvu 34-godišnjaka i 52-godišnjaka, zbog čega su morali intervenirati vatrogasci, koji su ugasili požar. Protiv 82-godišnjaka slijedi optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Požegi, zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o zaštiti od požara.

Foto: ilustracija