Ponedjeljak, 13 Srpanj 2020 09:16

Ugrožavanje prometa i prometne nesreće tijekom proteklog vikenda

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

Prometne nesreće tijekom proteklog vikenda

U subotu 11. srpnja 2020. oko 17.25 sati između mjesta Velika i Češljakovci, 19-godišnjak koji je upravljao osobnim automobilom pretjecao je suprotno oznakama na kolniku neregistrirani i neosigurani traktor kojim je upravljao 26-godišnjak i koji je na lijevom blatobranu prevozio 16-godišnjakinju i u tom trenutku suprotno oznakama na kolniku skretao ulijevo na nerazvrstanu cestu. Tom prilikom došlo je do udara prednjim desnim dijelom vozila u zadnji lijevi bočni dio traktora koji je od udara odbačen u kanal. U prometnoj nesreći 16-godišnjakinja i 26-godišnjak su teško ozlijeđeni, dok je 47-godišnja putnica iz osobnog automobila lakše ozlijeđena, a protiv 19-godišnjeg vozača slijedi kaznena prijava zbog kaznenog djela „Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu“.

U nedjelju 12. srpnja 2020. oko 15.30 sati u blizini mjesta Vukojevica, 27-godišnji vozač koji je upravljao motociklom marke „Yamaha“, slavonskobrodskih registarskih oznaka, uslijed neprilagođene brzine izgubio je nadzor nad vozilom te sletio na putnu bankinu. U prometnoj nesreći 27-godišnjak je lakše ozlijeđen i protiv njega slijedi prekršajni nalog.

Tijekom proteklog vikenda dogodile su se prometne nesreće s materijalnom štetom u Pleternici u Mlinskoj ulici i u mjestu Kuzmica te bijeg s mjesta prometne nesreće u mjestu Orljavac.

Ugrožavao promet

U petak 10. srpnja 2020. oko 17.10 sati u mjestu Mihaljevci u Ulici Stjepana Radića, u prometu je zatečen 47-godišnjak koji je prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,91 promil upravljao osobnim automobilom. 47-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi optužni prijedlog.