Breadcrumbs

Ponedjeljak, 29 Lipanj 2020 10:26

Unatoč najavi pojačane kontrole policije za vikend uhvaćeno 99 neopreznih vozača, 12 alkoholiziranih i 32 brža, do 126 km/h

Ocijeni sadržaj
(15 glasova)

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend, s ciljem osiguranja povoljnijeg stanja sigurnosti cestovnog prometa, provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, tijekom kojih je ukupno utvrđeno 99 prekršaja. Od toga broja ističu se 12 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 32 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, dok 24 počinitelja nije koristilo sigurnosni pojas. Najveća utvrđena brzina kretanja bila je 126 km/h, a najveća utvrđena koncentracija alkohola kod vozača 1,75 g/kg. Tijekom vikenda zatečen je jedan počinitelj, koji je ranije evidentiran kao počinitelj prometnih prekršaja (recidivist) i to prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje.

Iako se redovno iz tjedna u tjedan najavljuju i provode pojačane kontrole prometa za vikende, uvijek ima stotinjak "mušterija" koji ne vode računa o svojoj vožnji i uporno pune proračun RH svojim "dobrovoljnim prilozima". A potrebno je samo malo više paziti u prometu.