Breadcrumbs

Utorak, 23 Lipanj 2020 10:47

Ukupno pet prometnih nesreća, motociklist u Požegi izletio uz pomoć alkohola, a vozačica s Opelom oduzela prednost prolaska

Ocijeni sadržaj
(18 glasova)

Ukupno pet prometnih nesreća, motociklist u Požegi izletio uz pomoć alkohola, a vozačica s Opelom oduzela prednost prolaska

U ponedjeljak, 22. lipnja 2020., oko 22.20 sati, u Lipiku, na raskrižju Ulica Vladimira i Frankopanske, 27-godišnja vozačica upravljala je osobnim automobilom marke „Opel“, daruvarskih registarskih oznaka i oduzela prednost prolaska 33-godišnjem vozaču osobnog automobila marke „Volkswagen“ daruvarskih registarskih oznaka koji se kretao cestom koja je prometnim znakom označena kao cesta sa prednošću prolaska. U prometnoj nesreći lake tjelesne ozljede su zadobile 27-godišnja vozačica i njena 27-godišnja suputnica, dok je 33-godišnjak teže ozlijeđen.

Protiv 27-godišnjakinje slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela „Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu“.

Iste večeri oko 22.45 sati, u Ulici Pavla Radića u Požegi, 43-godišnjak koji je upravljao pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,19 promila motociklom marke „Gilera“, požeških registarskih oznaka, zbog neprilagođene brzine izgubio je nadzor nad vozilom i pao sa istog te se teže ozlijedio. Njemu će biti izdan prekršajni nalog zbog vožnje neprilagođenom brzinom i upravljanjem vozilom pod utjecajem alkohola.

Uz navedene, evidentirane su i tri prometne nesreće koje su za posljedicu imale materijalnu štetu, a dogodile su se u Požegi (2) i Pleternici.

Zatečen da upravlja pod utjecajem alkohola

U nedjelju 21. lipnja 2020., oko 2.50 sati, u ulici Dubrovačkoj u Požegi, prilikom nadzora prometa, policijski službenici su zatekli 23-godišnjaka koji je upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,56 promila. Kako je prijetila opasnost da će nastaviti sa činjenjem prekršaja on je smješten u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva i bit će mu izdan prekršajni nalog.