Ponedjeljak, 15 Lipanj 2020 11:41

Rezultati pojačanih mjera u prometu proteklog vikenda

Ocijeni sadržaj
(17 glasova)

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend, s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa, provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. 'četiri glavne ubojice u prometu' (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 121 prekršaj, od čega se ističe 49 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja, 26 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa,14 upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, šest upravljanja neregistriranih i tehnički neispravnim vozilom te pet upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje.

Najveća novčana kazna je izrečena 50-godišnjaku koji je dana 12. lipnja 2020. oko 2.15 sati u Požegi u Osječkoj ulici, pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,83 promila upravljao osobnim automobilom marke „Peugeot“, požeških registarskih oznaka i uslijed nepropisnog pretjecanja udario u bočnu stranu osobnog automobila marke „Toyota“, požeških registarskih oznaka, a kojim je upravljao 35-godišnjak. Nakon udara 50-godišnjak je napustio mjesto prometne nesreće te je naknadno pronađen u Požegi u Ulici Stjepana Radića i smješten u posebnu prostoriju policije te mu je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 15.300,00 kn i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od devet mjeseci.