Banner 750x94 orljava

Webp.net gifmaker 1

Breadcrumbs

Ponedjeljak, 01 Lipanj 2020 10:11

Akcija prometne policije za vikend zabilježila 74 prekršaja, najviše brzih, ali i vozača s 2,21 alkohola

Ocijeni sadržaj
(18 glasova)

Ugrožavali promet

U petak 29. svibnja 2020. oko 19.15 sati u mjestu Biškupci 34-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola od 2,21 promil upravljao osobnim automobilom marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka, uključivao se u promet vožnjom unazad te nastavio vožnju i udario u zadnji lijevi dio osobnog automobila marke „BMW“, požeških registarskih oznaka, a kojeg je prethodno nepropisno parkirao 61-godišnjak. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 34-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi optužni prijedlog, dok je 61-godišnjaku na mjestu događaja naplaćena novčana kazna.

U nedjelju 31. svibnja 2020. oko 0.30 sati u Pleternici u Ulici Stjepana Radića, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 53-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,85 promila upravljao osobnim automobilom marke „Renault“, požeških registarskih oznaka. 53-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja i protiv njega slijedi prekršajni nalog.

Prometne nesreće tijekom proteklog vikenda

U petak 29. svibnja 2020. oko 11.40 sati u Lipiku u Ulici Marije Terezije, 79-godišnjakinja koja je upravljala biciklom izgubila je nadzor te pala na kolnik ulice. U prometnoj nesreći 79-godišnjakinja je teško ozlijeđena i protiv nje slijedi prekršajni nalog.

    

 

Tijekom proteklog vikenda na području PU požeško-slavonske dogodila se jedna prometna nesreća s materijalnom štetom u Pleternici u Ulici Ivana Šveara i tri bijega s mjesta prometne nesreće u Pleternici u Ulici Matije Gupca,  u Velikoj u Ulici Stjepana Radića te u Požegi u Mlinskoj ulici.

Rezultati pojačanih mjera u prometu

 Kako je bilo najavljeno i protekli vikend, s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa, provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. 'četiri glavne ubojice u prometu' (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 74 prekršaja, od čega se ističe 44 prekršaj nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja, osam upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i četiri prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa.

Najveća novčana kazna je izrečena 34-godišnjaku koji je  dana 29. svibnja 2020. u mjestu Biškupci pod utjecajem alkohola od 2,21 promil skrivio prometnu nesreću te mu je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 12.000,00 kn i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od 3 mjeseca.